ارتودنسی دندان ها، یک روش درمانی و ترمیمی برای اصلاح ناهنجاری ها و مشکلات دندان ها و فک هایی است که در محل مناسبی قرار ندارند. در صورتی که جایگاه دندان ها و فک های شما قرینه نباشند و دندان هایتان به خوبی روی هم قرار نگیرند، شما به عدم قرینگی فک ها مبتلا هستید که یک نوع ناهنجاری فک ها و دندان ها محسوب می شود و به نیاز ارتودنسی صورت نامتقارن خواهید داشت.
ارتودنسی صورت نامتقارن
ناهنجاری های فک و دندان، ممکن است باعث شود که چهره شما نامتقارن به نظر برسد. انجام ارتودنسی، یکی از مطمئن ترین و قطعی ترین روش های درمان ناهنجاری های فک و دندان ها است که می تواند تقارن و تناسب را به چهره شما بازگرداند. در صورتی که فک ها و دندان ها به خوبی روی هم قرار نگیرند، چهره شما قرینگی اجزای پایینی خود را از دست می دهد و ممکن است زشت و نامتناسب به نظر برسد. ارتودنسی صورت نامتقارن می تواند این مشکل را به خوبی حل کند و چهره شما را زیبا و قرینه کند و به قرار گیری درست لب ها و دندان ها روی هم کمک میکند.
بیشتر بخوانید… ارتودنسی لینگوال چیست
قرینه نبودن فک پایین، چه مشکلاتی به همراه دارد؟
اگر مشکل عدم قرینگی فک پایین کاملا درمان نشود، ممکن است عوارض جانبی و مشکلات ثانویه ای به همراه داشته باشد. به همین دلیل، بهتر است مشکل عدم قرینگی فک پایین، از کودکی مورد توجه قرار گیرد و نسبت به رفع آن اقدام شود تا فرد در بزرگسالی با مشکلات زیر مواجه نشود. بعضی از عوارض ثانویه عدم قرینگی فک پایین عبارتند از: اختلال و دشواری در تکلم و گفتار سایش و تحلیل زودرس مینای دندان ها احتمال آسیب رسیدن به دندان ها و مفاصل فک ها
عدم قرینگی فک پایین چگونه تشخیص داده می شود؟
در مشکل عدم قرینگی فک پایین، معمولا یکی از فک ها رشد افقی بیشتری نسبت به فک دیگر دارد. این مسئله باعث می شود که دو فک به خوبی روی هم قرار نگیرند. این مسئله با معاینه و همچنین با کمک عکس های رادیوگرافی تشخیص داده می شود. دندانپزشک متخصص ارتودنسی علت مشکل و بیماری شما را ریشه یابی می کند و با توجه به دلیل بیماری، نسبت به درمان آن اقدام می کند.
بیشتر بخوانید… برگشت دندانها بعد از ارتودنسی
عدم تقارن فک پایین چگونه درمان می شود؟
درمان های ارتودنسی، با توجه به سن بیمار و رسیدن یا نرسیدن او به سن بلوغ، متفاوت هستند. قابلیت رشد کردن یا نکردن فک ها، برای شروع درمان ارتودنسی صورت نامتقارن، یک امر مهم و اساسی است. اگر بیمار هنوز به سن بلوغ نرسیده باشد و فک ها قابلیت رشد خود را از دست نداده باشند، دندانپزشک با استفاده از دستگاه های مخصوصی و بدون نیاز به جراحی می تواند فک های شما را اصلاح کرده و ناهنجاری را درمان کند.
اگر بیمار از سن بلوغ گذشته باشد و پس از سن بلوغ مراجعه کند، قرینه نبودن فک پایین را نمی توان تنها با کمک ارتودنسی درمان کرد و باید در کنار ارتودنسی دندانها، از جراحی فک هم استفاده کرد. در این شرایط، متخصص ارتودنسی، ابتدا دندان ها را ارتودنسی می کند و پس از این که دندان ها کاملا ردیف شدند و در جای مناسبی قرار گرفتند، جراحی فک را انجام می دهد.
جهت مشاهده جدول کامل هزینه ارتودنسی کلیک کنید.
منبع: مجله دندانپزشکی لاچینه