shafanews

عمومی

shafanews

عمومی

رژیم کتوژنیک یا رژیم کتو چیست؟!

رژیم کتوژنیک یک نوع رژیم غذایی است که احتمالا نام آن را بسیار شنیده‌اید. رژیم کتو نه تنها در  کاهش وزن سریع  تاثیر می‌گذارد، بلکه متابولیسم را نیز تغییر می‌دهد.

در رژیم کتوژنیک، مصرف کربوهیدرات را به مقدار بسیار ناچیزی می رسانند (حدود ۵٪) و میزان مصرف چربی را بسیار افزایش می‌دهند (حدود ۷۵٪) و همچنین پروتئین را به میزان متوسطی در وعده‌های غذایی نگه می‌دارند (حدود ۲۰٪).

این رژیم غذایی را رژیم کتوژنیک استاندارد یا SKD می‌نامند. هرم غذایی کتوژنیک تقریبا برعکس هرم غذایی عادی عمل می‌کند، به این شکل که چربی‌ها از بالای هرم به پایین آن منتقل شده و کربوهیدرات به سر هرم می‌رود. در این رژیم غذایی می‌توانید از برخی میوه‌ها، انواع گوشت‌های پرچرب، تخم مرغ، خامه، کره، روغن و... استفاده کنید و نیازی به حذف وعده‌های غذایی یا کم کردن آن‌ها ندارید؛ بلکه با تغییر نوع غذای مصرفی، متابولیسم خود را تغییر می‌دهید. این رژیم معمولا به چهار شکل مختلف تجویز می شود اما رژیم کتوژ استاندارد و کتوژنیک با پروتئین بالا از اشکال رایج آن هستند.

بیشتربخوانید... رژیم های محدودیت کالری

انواع رژیم کتوژنیک

1. رژیم کتوژنیک استاندارد : همانطور که گفت رایج‌ترین نوع این رژیم است با مصرف ۵٪ کربوهیدرات، ۲۰٪ پروتئین و ۷۵٪ چربی.

2. رژیم کتو دوره‌ای : همانطور که از نام آن پیداست، در این روش دوره‌هایی با مصرف بیشتر کربوهیدرات وجود دارد.

3. رژیم کتوژنیک هدفمند : در این رژیم برای کسانی که ورزش‌های سبک انجام می‌دهند، نزدیک زمان ورزش، کربوهیدرات بیشتری مصرف می‌شود.

4. رژیم کتو با پروتئین بالا: در این رژیم میزان مصرف پروتئین اندکی افزایش پیدا می‌کند و از مصرف چربی کم می‌شود؛ یعنی مصرف ۵٪ کربوهیدرات، ۳۵٪  پروتئین و ۶۰٪ چربی.

بیشتربخوانید... روش های سم زدایی

این رژیم‌ها تنها تفاوت‌های اندکی دارند که در صورت تشخیص متخصص تغذیه برای شما میزان مصرف مواد غذایی تنظیم می‌شود و بهتر است از هر رژیمی به همان صورت که برنامه گرفته‌اید، پیروی کنید تا به بدن شما آسیبی وارد نشود و بتوانید به وزن دلخواه خود برسید.

منبع

تخصص ارتودنسی چیست؟

ارتودنتیست متخصص دندانپزشکی است که به تشخیص و درمان بی نظمی‌های دهان می‌پردازد. هدف از درمان‌های ارتودنسی بهبود نحوه عملکرد دندان‌ها، فک‌ها و همچنین لبخند یا ظاهر فرد است. دندان‌های کج یا نامرتب را صاف و مشکلات بایت‌ها را برطرف می‌کنند تا مطمئن ‌شوند که فک‌ها به درستی در یک راستا قرار دارند.

یک متخصص ارتودنسی پس از گذراندن مدرک عمومی دندانپزشکی، ۳ سال آموزش تخصصی اضافی را در دانشگاه تکمیل می‌کند.

ارتودنتیست‌ها گاهی اوقات به عنوان بخشی از یک تیم به همراه دندانپزشکان و جراحان فک و صورت برای بهبود سلامت دهان و رفع مشکلات فک همکاری می‌کنند.

تفاوت بین ارتودنتیست و دندانپزشک چیست؟

دندانپزشک عمومی مانند پزشک عمومی خانواده است. آنها متخصصان بهداشتی بسیار ماهری هستند که می‌توانند شرایط نامناسبی که روی دندان، دهان و لثه شما تأثیر می‌گذارد، تشخیص داده و درمان کنند.

ارتودنتیست‌ها دندانپزشکانی هستند که آموزش‌های تکمیلی در زمینه ارتودنسی، رشد و تکامل صورت، زیست شناسی و بیومکانیک دارند. آنها در تمام گزینه‌ها و فناوری‌های درمان ارتودنسی برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان متخصص هستند. برای مثال، متخصص ارتودنسی می‌تواند دندان‌ها و فک‌های در حال رشد کودک شما را بررسی کند.

چه زمانی به متخصص ارتودنسی مراجعه کنم؟

بررسی اولیه برای ارتودنسی ثابت همیشه ایده خوبی است. متخصصان ارتودنسی به کودکان ۷ تا ۱۰ ساله توصیه می‌کنند برای بررسی به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنند. متخصصین ارتودنسی کودکان، نوجوانان و بزرگسالانی که دندان‌هایشان کج است یا فک‌هایشان به درستی تراز نشده درمان می‌کنند. اغلب مشکلات بایت، ناشی از منطبق نشدن دندان‌های بالا و پایین با ارتودنسی درمان می‌شود.

چه کسانی به ارتودنسی نیاز دارند؟

علائمی که نشان می‌دهد شما یا فرزندتان می‌توانید از مراجعه به متخصص ارتودنسی در کرج و تهران بهره مند شوید عبارتند از:

مشکل یا درد با گاز گرفتن یا جویدن

مشکلات تنفس از راه دهان یا خروپف

مشکلات گفتاری

از دست دادن زودرس دندان‌های شیری به دلیل پوسیدگی یا ضربه

مکیدن شست

متخصص ارتودنسی چه مشکلاتی را برطرف می‌کند؟

متخصص ارتودنسی می‌تواند ظاهر دندان‌های شما را در موارد زیر بهبود بخشد:

دندان‌هایی که هنگام گاز گرفتن یا لبخند زدن به درستی به هم نمی رسند.

دندان‌های کج، ناهموار، بیرون زده یا شلوغ

آندربایت یا اوربایت

فک‌ها و دندان‌هایی که نسبت به بقیه قسمت‌های صورت نامتناسب هستند.

درمان ارتودنسی برای صاف کردن دندان‌ها و اصلاح بایت می‌تواند ۱۸ ماه یا بیشتر طول بکشد. زیرا باید دندان‌ها به تدریج به سمت تراز صحیح حرکت کنند.

رایج ترین درمان ارتودنسی که معمولاً در نوجوانان انجام می‌شود، صاف کردن یا تراز کردن دندان‌هاست. ارتودنتیست شما بریس‌های فلزی یا ترازهای شفاف را به دندان‌ها می‌چسباند. ممکن است وسایل دیگری مانند صفحات انبساط، مهاربندها یا فنرهای تصحیح کننده گاز گرفتن نیز بر روی دندان‌ها نصب شود.

بزرگسالان ترجیح می‌دهند از بریس‌های لینگوال استفاده کنند که در داخل دندان‌ها نصب می‌شوند. برخی از افراد نیز برای بستن شکاف وسیع بین دندان‌های خود یا بهبود ظاهر لبخند خود به ارتودنتیست مراجعه می‌کنند.

منبع: متخصص ارتودنسی در سعادت آباد

چرا باید درمان ارتودنسی انجام دهیم؟

انسان ها از هزاران سال قبل، پیش از آن که ارتودنسی دندان به عنوان رشته تخصصی دندانپزشکی در سال 1900 مطرح شود، برای صاف کردن و مرتب کردن دندان هایشان تلاش می کردند.

هر چند درمان ارتودنسی اغلب ظاهر صورت را تحت تأثیر قرار می دهد و صرفاً در برخی موارد به دلایل زیبایی انجام می شود اما این درمان در درجه اول برای اصلاح مشکلات سلامتی دهان و دندان و اطمینان از عملکرد صحیح فک و صورت مورد استفاده قرار می گیرد. دندان های مرتب قرار گرفته که در صورت بسته بودن دهان به شکل مناسب روی هم قرار می گیرند باعث سهولت در بهداشت دهان می شوند و فرد را قادر می سازند تا مواد غذایی را بطور سالم و صحیح بجود. در نتیجه هدف از درمان ارتودنسی دستیابی به دندان هایی مرتب و سالم به منظور بالا بردن بهداشت، جلوگیری از پوسیدگی، استفاده سالم در بلند مدت از آن ها، علاوه بر ایجاد یک طرح لبخند ایده آل و ظاهری مناسب می باشد

بیشتربخوانید.... ارتودنسی دندان چه مدت طول می‌کشد؟

نتیجه درمان ارتودنسی

اصلاح دندان هایی که در لثه چرخیده اند، کج شده اند و یا ناهماهنگ با یکدیگر قرارگرفته اند و حرکت دادن آن ها به یک موقعیت مناسب. تصحیح فاصله بین دندان ها تصحیح مشکلات جویدن تنظیم فکین که بطور مناسب روی هم قرارگیرند.

بیشتربخوانید.... مزایا ارتودنسی دندان

مال اکلوژن (دندان های نامرتب)

تعداد کمی از افراد دندان های متقارن و طرح لبخند ایده آل دارند. ویژگی های یک لبخند ایده آل عبارتند از:

تمامی دندان ها به راحتی، بدون فشار و فاصله کنار هم قرار گرفته باشند. دندان ها نچرخیده، پیچ نخورده و به سمت جلو و عقب متمایل نشده باشند. دندان های فک بالا کمی بر روی دندان های فک پایین هم پوشانی داشته باشند. نقاط و شیارهای دندان های آسیاب فک بالا بطور مناسب بر روی شیارهای دندان های آسیاب فک پایین قرار گرفته باشند. 

انواع مال اکلوژن شلوغی، کجی و یا دندان های نامرتب و ناصاف دندان های اضافی و یا دندان های کشیده شده مشکل در جویدن فک هایی که روی هم قرار نگرفته اند در صورت نامرتبی دندان ها فک ها نیز نمی توانند بطور صحیح روی هم قرار گرفته و جفت شوند در نتیجه باعث ایجاد فشار اضافی روی عضلات فک و موجب بروز بیماری های مفصل گیجگاهی فکی(TMJ)، سردرد های شدید، درد در ناحیه گردن و شانه می شوند.

منبع

جزئیاتی هر چند ساده درباره ی دندان های شیری

به طور معمول دندان های شیری از شش ماهگی شروع به رشد و بیرون زدن از لثه می کنند. اما نوزادانی هم هستند که از دو ماهگی دندان هایشان رشد می کند. البته بعضی از بچه ها هم هستند که تا هجده ماهگی دندان ندارند و بعد از هجده ماهگی شروع به دندان آوردن می کنند.

بیشتربخوانید... رژیم غذایی در ارتودنسی

که البته این بچه ها باید تحت نظر پزشک متخصص و دندانپزشک کودکان باشند. شروع رشد دندان ها و بالا آمدن آن ها از لثه، معمولا از دندان های جلویی و پایین شروع می شود که باز هم در این مورد استثنائات خاصی وجود دارد و بعضی ها چند دندان را با هم می آورند. وقتی دندان ها رشد می کنند و وارد لثه می شوند، برای اینک از لثه بیرون بیایند، فشار زیادی به لثه وارد می کنند و همین فشار باعث ایجاد التهاب و قرمزی و در بعضی مواقع، چیزی شبیه تاول بر روی لثه می شود. بیشتر بخوانید... کامپوزیت دندان بیشترین کلافگی برای بچه ها، بالا اوردن دندان اول است. اما به نسبت ممکن است دندان های آسیاب به دلیل داشتن سطح مقطع بزرگ تر، فشار بیشتری به لثه وارد کنند و نهایتا درد بیشتری هم داشته باشند. همان طور که گفتیم دندان های آسیاب به دلیل داشتن سطح مقطع بزرگ تر، مثل دندان های دیگر نمی توانند راحت لثه را بشکافند، به همین دلیل، التهاب و درد آن ها به مراتب بیشتر می باشد. رشد دندان های شیری معمولا تا سی ماهگی ادامه پیدا می کند و تعداد دندان ها در این ماه، به بیست عدد می رسد.

بیشتربخوانید .... موارد اورژانسی حین درمان ارتودنسی

علائم رویش دندان های شیری

چه بخواهیم و چه نخواهیم، رشد دندان های شیری در دوران نوزادی، مرحله ی سختی است. معمولا از علائمی مانند کلافگی و خستگی کودک به دلیل دردهای لثه، نخوردن غذا، ریختن آب دهن کودک به صورت ناخودآگاه، برآمدگی و التهاب بر روی لثه، جویدن و بردن انگشتان و کل دست در دهان و خاراندن گوش و پشت سر توسط کودک که دلیلش خارش و دردی است که نوزاد بر روی لثه های انتهایی خود احساس میکند.

منبع

تزریق فیلر یا ژل برای رفع قوز و اصلاح فرم بینی از جراحی بهتر است

جراحی زیبایی بینی همیشه روند بی نقصی نخواهد بود و اصلاح نقایص ایجاد شده پس از جراحی می تواند بسیار دشوار باشد. در نتیجه استفاده از ژل به مقدار کم برای درمان برخی اشکالات خاص بینی، به روشی مناسب برای اصلاح مشکلات ایجاد شده پس از جراحی برای بینی تبدیل شده است. بعلاوه برخی بیماران که مایل به انجام عمل جراحی نیستند و یا امکان جراحی را ندارند، استفاده از تزریق ژل برای رفع قوز و اصلاح فرم بینی می تواند رویکرد جایگزین جراحی برای آنها باشد.

مزایا

مزایای بسیاری برای رفع قوز بینی با استفاده از تزریق ژل وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:

  • بهترین گزینه برای بینی هایی که زیاد دراز نیستند و آنهایی که نوک افتاده دارند.
  • اصلاح تمامی اشکالات جزئی انحراف بینی
  • ساده بودن این تکنیک
  • اجرای ساده
  • روشی بدون هزینه های گزاف، خطر بیهوشی و زمان ریکاوری
  • جایگزینی برای جراحی
  • استفاده از ژل های زیست تجزیه پذیر و زیست سازگار
  • ترمیم سریع هر گونه اشتباه (در صورت وقع)
  • خودداری از هرگونه آزمایش پوستی
  • بازیابی شکل و خاصیت ارتجاعی بافت، مشابه بینی جوانان

از چه موادی به عنوان ژل تزریقی در رفع قوز و اصلاح فرم بینی استفاده می شود؟

چهار نوع ژل برای تزریق ژل بینی استخوانی در رفع قوز و اصلاح فرم بینی وجود دارد:

کلاژن های بدست آمده از بدن انسان

این نوع از ژل دارای ایمنی زایی کمتری است و آزمایشات آلرژی برای آنها مورد نیاز نیست. متاسفانه آنها ماندگاری بالایی ندارند و تابحال در بینی استفاده نشده اند.

هیالورونیک اسید (HA)

هیالورونیک اسید (HA) یک مولفه طبیعی از بافت های ارتباطی انسان است که احتمال بروز ایمنی زایی را حداقل می کند. این ماده دارای ماندگاری بالاتری است. HA در سال 2003 توسط سازمان غذا و دارو (FDA)ی امریکا برای پر کردن چین و چروک های خفیف تا شدید اطراف بینی و دهان تایید شد. از HA می توان در تیغه بینی، فرورفتگی بالای بینی و شکل دهی به نوک بینی استفاده کرد و نتایج خوبی هم گرفت.

بیشتربخوانید... انواع شیوه های لیفت کردن بینی

ژل کلسیم هیدروکسی آپاتیت

کلسیم هیدروکسی آپاتیت (CaHA) یک ماده معدنی در استخوان است و در کاربردهای پزشکی مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است. این یک ماده غیرایمنی زا است و ماندگاری طولانی تری دارد. از CaHA در تیغه بینی و فرورفتگی بالای بینی استفاده شده است و نتایج خوبی در طول یک سال پس از تزریق ژل نشان داده است.

سیلیکون

سیلیکون یک ماده مصنوعی و بیجان است. سیلیکون مایع به منظور ایجاد یک بافت نرم دائمی، معمولا به لایه زیرپوستی تزریق می‌شود.

منبع