shafanews

عمومی

shafanews

عمومی

منظور از سنگ مثانه چیست؟

سنگ‌های مثانه ممکن است از مواد معدنی مختلفی تشکیل شده باشند، زمانی که ادرار در حین دفع به‌طور کامل خارج نشود، طبیعتا در مثانه تجمع پیدا می‌کنند. سنگ مثانه که به آن سنگ وزیکال یا سیستولیت نیز می‌گویند، در اثر تجمع مواد معدنی تشکیل می‌شود.

حال اگر ادرار به‌طور کامل از مثانه تخلیه نشود، منجر به این بیماری می‌شود. در حقیقت مواد معدنی موجود در ادرار به بلور تبدیل می‌شوند، که همان سنگ‌ها هستند.

گاهی اوقات برخی از سنگ‌ها به‌دلیل اینکه کوچک هستند، هنگام ادرار کردن دفع می‌شوند. در برخی از مواقع سنگ‌های مثانه می‌توانند به دیواره مثانه یا حالب گیر کنند.

اگر چنین حالتی رخ دهد، کریستال‌های معدنی روی یکدیگر تجمع پیدا می‌کنند و با گذشت زمان بزرگتر می‌شوند. ممکن است مدت‌ها سنگ در مثانه بماند و هیچ علائمی را ایجاد نکند. این بیماری در اغلب مواقع به‌دلیل بررسی بیماری‌های دیگر با استفاده از عکسبرداری اشعه ایکس، شناسایی می‌شوند.

اگر سنگ‌ها بزرگ باشند و منجر به ایجاد علائمی در بیمار شده باشد، ممکن است نیاز به درمان‌های جدی توسط متخصص اورولوژی داشته باشد. برخی از سنگ‌ها به قدری ریز هستنند که با چشم دیده نمی‌شوند و برخی دیگر بسیار بزرگ و کاملا قابل مشاهده‌اند.

سایر مقالات ... هزینه عمل واریکوسل

سنگ مثانه چه علائمی دارد؟

همانطور که گفتیم ممکن است مدتی بعد از ایجاد سنگ، هیچ علائمی وجود نداشته باشد و بیمار متوجه سنگ مثانه خود نشود؛ اما اگر جدی باشد و مثانه را تحریک کند، چنین علائمی را ایجاد خواهد کرد:

·         احساس ناراحتی یا درد در آلت تناسلی آقایان

·         نیاز مکرر به ادرار یا توقف و شروع جریان ادرار هنگام دفع

·         نیاز به زمان زیاد برای شروع ادرار کردن

·         احساس درد در قسمت تحتانی معده

·         احساس درد و ناراحتی هنگام ادرار کردن

·         مشاهده خون در ادرار

·         ادرار ابری یا تیره غیر طبیعی

علت ایجاد سنگ مثانه چیست؟

همانطور که پیش از این گفتیم این عارضه به‌دلیل عدم تخلیه کامل مثانه ایجاد می‌شود. برخی از مشکلات زمینه‌ای که باعث متوقف شدن تخلیه ادرار می‌شود به شرح زیر است:

·         بزرگ شدن پروستات

·         وسیله‌های پزشکی

·         التهاب مثانه

·         عمل سنگ کلیه

·         دیورتیکول مثانه

·         سیستوسل

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد